logo

EMWO zoekt nieuwe itemconstructeurs

Het EMWO is op zoek naar itemconstructeurs die voor langere tijd aan het EMWO verbonden willen zijn, zodat we het continue ontwikkelproces in stand kunnen houden met een vaste groep ontwikkelaars.

Als itemconstructeur voor het EMWO zul je praktijkgerichte gesloten examenvragen (= items) ontwikkelen en, indien nodig, inhoudelijk beoordelen of aanpassen. In overleg en afhankelijk van je inhoudelijke expertise wordt bepaald bij welke toetsterm(en) je vragen zult construeren.

Als ontwikkelaar van examenvragen verwachten we dat je:

  • een onafhankelijke inhoudelijke expert op het gebied van medisch wetenschappelijk onderzoek bent;
  • kennis hebt van de geldende wet- en regelgeving;
  • werkzaam bent op het gebied van klinisch onderzoek, bijvoorbeeld als onderzoeker of toezichthouder;
  • een GCP-WMO of BROK®-registratie hebt;
  • items in verschillende vraagvormen kunt (leren) construeren;
  • het taalgebruik van de items kunt afstemmen op de doelgroep;
  • je kunt houden aan de afgesproken deadlines en de afgesproken werkwijze;
  • geen connectie met een opleider hebt.

Tijdsinvestering

De tijdinvestering varieert per opdracht en is deels afhankelijk van je ervaring met de inhoud en het constructieproces. De opdrachten bestaan uit meerdere ontwikkel- en aanpassingsrondes. Tijdens een ontwikkelronde construeer je items, tijdens een aanpassingsronde pas je eerder geconstrueerde items aan op basis van de input van de redactiecommissie en de toetsdeskundige. Tijdens alle werkzaamheden zul je worden ondersteund door een toetsdeskundige. Nieuwe itemconstructeurs volgen daarnaast een (digitale) startbijeenkomst over het construeren van goede toetsvragen en jaarlijks zal er minimaal één (digitale) bijscholingsbijeenkomst zijn.

Vergoeding

De ontwikkelde items worden voorgelegd aan de redactiecommissie van het EMWO. Indien een item voldoet aan de kwaliteitseisen en het inhoudelijk correct is, zal het item worden vastgesteld door deze commissie. Voor een vastgesteld item bedraagt de vergoeding €20,00 (excl. btw). Voor het inhoudelijk beoordelen van een item is de vergoeding €5,00 (excl. btw) en voor het aanpassen van een bestaande item is de vergoeding €10,00. De uitbetaling geschiedt volgens factuur of declaratie.

Lijkt het je leuk deel uit te maken van onze groep ontwikkelaars? Meld je dan aan door je naam en cv te mailen naar info@emwo.nl. Er wordt dan binnen 5 werkdagen contact met je opgenomen. Voor vragen over deze functie, kun je contact opnemen met Kim Hendriks-Cornelissen door te mailen naar info@emwo.nl of te bellen naar +31 (0)33 489 29 67.