logo

Online proctoring

Online proctoring maakt het mogelijk uw examen middels surveillance op afstand af te nemen. Het enige wat hiervoor nodig is zijn een rustige werkplek én een stabiele internetverbinding. Deze werkplek kan dus ook bij u thuis zijn.

Inschrijven
Het is mogelijk om u in te schrijven voor een examen via online proctoring. Wij bieden deze mogelijkheid aan voor kandidaten die op de eigen locatie niet terecht kunnen of het examen op korte termijn willen herkansen.

U kunt zich voor een BROK-examen inschrijven via https://nfu-ebrok.nl/
Voor het GCP-WMO-examen kunt u zich inschrijven via https://mijn.emwo.nl/emwo

Omgang met persoonsgegevens
Bij de start van de proctoring sessie zult u gevraagd worden een foto te maken van uw ID (wij adviseren u om uw BSN af te schermen, het is alleen belangrijk dat uw foto, naam en geboortedatum zichtbaar zijn). Daarnaast moet u een foto van uzelf maken. Deze gegevens zullen wij gebruiken om uw identiteit te kunnen verifiëren.

Daarnaast worden de opnames van de examenafname (camerabeelden van uw webcam en het beeldscherm van uw PC/laptop via screen sharing) opgeslagen. Deze informatie wordt maximaal zes maanden bewaard. Het is goed u te realiseren dat het beeldmateriaal zal worden gebruikt om te beoordelen of uw examenafname volgens het examenreglement is verlopen. Indien er onregelmatigheden worden geconstateerd, kan uw resultaat ongeldig worden verklaard.

Voor verdere informatie met betrekking tot de omgang met uw persoonsgegevens, verwijzen wij u naar het privacystatement en de FAQ onderaan deze pagina of bekijk deze hier.

Online proctoring
Wilt u alvast een inkijkje in hoe een examen via online proctoring in zijn werk gaat? Klik hier voor meer informatie.