logo

Aangepaste Examinering

Soms kan een toetsvorm een grote belemmering zijn voor een bepaalde kandidaat zodat hij/zij daardoor niet zal kunnen slagen. In die gevallen kan een kandidaat een aangepast examen aanvragen. De redenen voor het indienen van een verzoek kunnen van psychische, fysieke of anderszins medische aard zijn (bijvoorbeeld dyslexie).

De mogelijkheden voor een aangepast examen zijn:

Verlenging examentijd
De kandidaat krijgt 30 minuten extra tijd voor het maken van het examen (bijv. in geval van beperkingen in de handcoördinatie, gezichtsvermogen).

Gebruik van geluidsboxen i.p.v. een koptelefoon
De kandidaat mag gebruik maken van geluidsboxen. Deze voorziening wordt gebruikt door mensen met ernstige gehoorproblemen waarbij het gebruik van hoortoestellen niet samengaat met het gebruik van een koptelefoon.

Aangepast examen aanvragen
Aanvragen van aangepaste examinering voor een BROK-kandidaat dient door BROK-coördinator aangevraagd te worden. De BROK-coördinator kan dit aanvragen door een e-mail te sturen naar info@emwo.nl met de gegevens van de kandidaat. Deze aanvraag dient 9 dagen vóór de examendatum binnen te zijn bij EMWO.

Aanvragen van aangepaste examinering voor GCP-WMO-kandidaat dient door de contactpersoon van het ziekenhuis aangevraagd te worden. De contactpersoon kan dit aanvragen door een e-mail te sturen naar info@emwo.nl met de gegevens van de kandidaat. Deze aanvraag dient 9 dagen vóór de examendatum binnen te zijn bij EMWO.

Individuele kandidaten kunnen aangepaste examinering aanvragen met het aanvraagformulier. Klik hier voor het aanvraagformulier.