Achtergrond
GCP trainingen en het GCP-WMO examen hebben als doel het kennisniveau van onderzoekers en onderzoeksassistenten in Nederland op het gebied van klinisch onderzoek te verhogen. Dit ter bevordering van de veiligheid van de proefpersonen en integriteit van studies. Na het volgen van GCP training of zelfstudie kan deelgenomen worden aan het landelijke GCP-WMO examen. Dit examen is tot stand gekomen door een redactiecommissie die is samengesteld uit verschillende partijen, waaronder de CCMO, de NFU, de STZ en wetenschappelijke verenigingen. De uitvoering van het examen is in handen gelegd van het EMWO. Om toe te zien op de kwaliteit en een blijvende verbinding met het werkveld, treedt de DCRF op als overkoepelende organisatie met betrekking tot het gehele GCP-WMO examenstelsel.
Wanneer de onderzoeker slaagt voor het GCP-WMO examen is hij of zij drie (3) jaar GCP gecertificeerd en staat hij of zij vermeld in het landelijk GCP-WMO register .
Deze registratie kan aansluitend met drie (3) jaar verlengd worden door het volgen van de herregistratiecursus.
Meer informatie
Bedrijven en instellingen kunnen onder meer via de volgende instituten een GCP-training in combinatie met het GCP-WMO examen laten verzorgen:
Clinical Trial Center Maastricht
dr. Arno Škrabanja
+31 (0)43 – 387 29 19
arno.skrabanja@mumc.nl
www.ctcm.nl
GCP Central
mw. Marieke Meulemans
+31 (0)85 130 54 89
info@gcpcentral.com
www.gcpcentral.com
Tapas Group
mw. Anneke van der Wetering
+31 (0)6 537 11800
info@tapasgroup.com
www.tapasgroup.com